Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crematie As in tatoeages

Het toevoegen van crematie as aan tattoo inkt is verboden in Nederland. En om goede redenen! Door het toevoegen van as aan tattoo inkt is de inkt direct vervuild, met alle infectie risico´s van dien.

De N.V.W.A heeft hier een duidelijk statement over op hun website:

Crematie-as toevoegen aan inkt

Volgens de hygiënerichtlijn mag u de inkten alleen verdunnen met water, alcohol, glycerine of mengsels daarvan. Tatoeage-inkten mogen geen schadelijke stoffen bevatten. As van een overledene heeft een hittebehandeling gehad maar is bij verwerking in een tatoeage zeker niet meer steriel. As kan alle mogelijke schadelijke verbrandingproducten bevatten; van zware metalen tot polycyclische aromaten en dioxinen. Vooraf is niet bekend welke schadelijke stoffen aanwezig zijn, en wat de gevolgen zijn op langere termijn.

 

Als tatoeëerder blijft u uiteindelijk toch verantwoordelijk voor de gezette tatoeage. Daarnaast is het verboden dat u handelt in strijd met de hygiënerichtlijn. Een verboden handeling heeft invloed op uw vergunningaanvraag of leidt tot het intrekken van uw vergunning.

Gezien Lady Boss Ink Tattoo Studio  de GGD vergunning graag houdt, en de hygiene en veiligheid voorop staan, voegen wij geen as of andere dingen toe aan onze tatoeage inkten.

Tattoo shops die zeggen WEL een tatoeage met crematie as te zetten zijn in ernstige overtreding. Ook zijn tattooshops verplicht een inktpaspoort mee te geven, met daarop de informatie (merk, batchnummer etc).

Natuurlijk ben je meer dan welkom voor een mooie memorial-tattoo. We denken graag met je mee om jouw dierbare op mooie blijvende wijze te vereeuwigen in een tattoo. Neem gerust vrijblijvend contact op via info@ladybossink.com.