Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat is de meest pijnlijke plek voor een tattoo?

Tatoeages zijn niet ieders kopje thee, en als iemand je vertelt dat het geen pijn deed om een klein hartje op hun vinger te laten prikken, kan hun pijntolerantie anders zijn dan die van jou. Laten we één ding vaststellen, tatoeages doen pijn. Deze foto kan u een indruk geven van de pijn.

De meest pijnlijke plek voor een tattoo

Er zijn een paar plekken die alom bekend staan om pijnlijk te zijn. Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.

De minst pijnlijke plekken voor een tattoo

De plekken op de bovenarm en onderarm, de schouders, de bovenbenen en de kuiten zijn het minst gevoelig voor een tattoo.

Hoe ga je het beste om met pijn?

Zoals eerder gezegd is pijn erg relatief. Toch zijn er wat bewezen technieken die kunnen helpen met de pijnsensatie. Je mentaal goed voorbereiden, goed van te voren eten, uitgerust naar de shop toe gaan (goed slapen dus) zijn allemaal kleine dingen die kunnen bijdragen aan het beter zitten. Ademhaling is ook een heel belangrijk punt. Blijf gewoon rustig doorademen, probeer diep in te ademen via je buik en ga vooral niet snel en hoog ademen. Daarnaast kunnen een simpele paracetamol ook erg helpen met het pijnstillende effect.