sidearea-image
Lady Boss Ink is een Private tattoo studio.
Wij werken uitsluitend op afspraak.
Voorplecht 20, 1186 WR Amstelveen
+31 653 82 05 55
info@ladybossink.com
Volg ons

faq

Hoe kan ik me voorbereiden voor mijn afspraak?

Hieronder volgen nog een paar tips die je kunnen helpen bij het (voor het eerst) laten zetten van een tatoeage.

1. Geen alcohol of drugs 24 uur voordat je getatoeëerd wordt.
Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je tattoo. 

2. Het is verstandig om de tatoeëerder op de hoogte te stellen van medische complicaties, die niet op het toestemmingsformulier omschreven worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen, voor zowel de klant als de tatoeëerder. Bij ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen, zoals bloedverdunners) moet je eerst langs de huisarts om te overleggen of het zetten van een tattoo verantwoord is. Eventueel kan je ook vragen of het verantwoord is om een paar dagen te stoppen met het innemen van je medicijnen. Heb je een allergie voor jodium, crèmes of metalen of heb je te maken met bloeddruk problemen, zwangerschap, huidproblemen, duizeligheid of flauwvallen? Geef dit dan even aan voor men begint. In het geval van een zwangerschap mag er helemaal niet getatoeëerd worden i.v.m. het verminderde afweersysteem dat je in deze periode hebt.

3. Als je 16-18 jaar bent, zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van één van je ouders of wettelijke voogd bent, anders kunnen we je niet verder helpen. Daarnaast tatoeëren wij niet onder de 16 jaar.

4. Draag losse kleding en zorg dat je goed uitgerust bent. Hierdoor onderga je de sessie een stuk makkelijker en zal het tatoeëren minder pijn doen en verminder je de kans op flauwvallen.

Vanaf welke leeftijd mag je een tattoo?

Voor het laten zetten van een tatoeage is er een officiële regelgeving met betrekking tot de leeftijd. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet getatoeëerd worden. Tussen de 12 en 16 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of voogd en moeten deze aanwezig zijn tijdens het zetten van de tattoo. Tatoeages op het hoofd, de hals, polsen of handen zijn op deze leeftijd nog verboden. Vanaf 16 jaar mag je het zelf bepalen en overal tattoos laten aanbrengen.

Bij Lady Boss Ink moet tot je 18e altijd één van je ouders of een wettelijke voogd meenemen tijdens het tatoeëren. Dit doen wij vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd mee is kunnen wij ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Ik gebruik medicatie of ik heb een aandoening?

Bij het zetten van een tatoeage wordt in feite een wond gemaakt. Om die reden is het helaas niet voor iedereen mogelijk om een tatoeage te nemen. Mensen die vanwege een ziekte een verlaagde afweer hebben of die bepaalde medicijnen gebruiken, met name antistolling (verhindering genezingsproces), kan het geadviseerd worden om geen tatoeage te laten zetten. Wanneer je twijfelt over jouw gezondheidssituatie kun je het best van tevoren overleggen met jouw arts. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je een studio binnenstapt.

Om een idee te geven raadt de GGD een tattoo af bij de volgende gezondheidssituaties:

  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Diabetes
  • Chronische huidziekte
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Stollingsproblemen
  • Allergie voor metaal of inkt (die bij het tatoeëren gebruikt worden)

Of op plekken:

  • Die bestraald zijn
  • Waar je plastische chirurgie hebt gehad
  • Waar een litteken zit
  • Waar de huid geïrriteerd is
Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?

Na het zetten van je tattoo word je geïnformeerd over de nazorg. Je hoeft niet alles te onthouden, want we geven je ook een flyer mee met alle informatie die je nodig hebt tijdens de genezing van je tattoo. Volg de nazorginstructies van de tatoeëerder goed op. Wij kunnen nog zo goed ons werk doen, maar wanneer jij je nieuwe tattoo niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken en uiteindelijk minder mooi worden. Bij Lady Boss Ink is er de mogelijkheid om nazorgproducten te kopen en is er na zes weken een gratis nacontrole, waarbij we de tatoeage nog kunnen bijwerken.

Doet het zetten van een tatoeage pijn?

Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn.

Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn, maar niet zeer pijnlijk.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Bij ons kunt u geheel contactloos betalen (Pin, Creditcard, Apple Pay of Tikkie), maar u mag natuurlijk ook contant betalen (wel gepast, wij hebben geen geld terug).