Skip to content Skip to footer

VOOR DE AFSPRAAK

Wij zetten tatoeages bij personen vanaf 16 jaar.

Wanneer je jonger bent dan 18 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of voogd, en moeten deze aanwezig moeten zijn tijdens het plaatsen van de tatoeage.

Elke klant moet een toestemmingsformulier invullen en bij minderjarige zal deze ook door de ouder of voogd ondertekend moeten worden. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Hieronder zetten we de belangrijkste eerste tattoo tips voor je op een rij:
  • Zorg dat je nuchter bent! Alcohol vooraf om lekker relaxed de sessie in te gaan is heel aantrekkelijk. Toch wordt dit afgeraden. Als je niet nuchter bent heeft dit effect op de bloedstolling tijdens het tatoeëren. In het ergste geval ‘lekt’ de inkt weg in de huid, waardoor de tattoo vaal en slordig (niet strak) wordt. 

  • Eet en drink wat voordat je aan de sessie begint. Hoe langer een sessie duurt, hoe meer het vraagt van de bloedcirculatie in je lichaam. Om je fit te blijven voelen kun je het best vooraf goed eten. Sterker nog: als een sessie 3 uur of langer duurt, neem dan een snack of een suikerrijke drank (bijvoorbeeld Coca-Cola) mee om jezelf wat op te peppen. Getatoeëerd worden kost een hoop incasseringsvermogen en adrenaline. Je verliest hierdoor energie.
  • Zorg dat je goed uitgerust bent. Als je een lange tattoo afspraak voor de boeg hebt, plan dan niet teveel op die dag. Eigenlijk moet je jezelf op de dag van de sessie vooral niet lichamelijk of zelfs mentaal belasten. Het best kun je de dag na het zetten even lekker weggaan om je batterij op te laden. Zware training (kracht en cardio) is op de dag van de sessie en tenminste drie dagen erna niet aan te raden.
  • Trek gemakkelijke kleding aan.
  • Neem iets mee om jezelf te vermaken. Een praatje maken kan altijd, maar een tatoeëerder moet zich ook kunnen focussen op het werk.
  • Je mag iemand meenemen, maar vergeet niet dat er iemand aan het werk is en dat te veel (pratende) mensen storend kan zijn. Niet meer dan 1 persoon meenemen. De ruimte is helaas niet groot genoeg voor veel mensen.
In deze gevallen moet je de afspraak afzeggen
  • Als je oververmoeid bent, je bloedcirculatie niet in orde is of als het erop lijkt dat je ziek wordt. 

  • Als je wondjes hebt, muggenbeten of erg verbrand bent door de zon. 

  • Als je bang bent of nog een keer wilt nadenken over waarom je een tattoo wilt. Better save than sorry! Laat alleen een tattoo zetten als je het echt wilt en je prettig voelt in de studio.

 

Ik heb alcohol gedronken de avond voor het zetten van mijn tattoo. Is dat erg?

Erg is een groot woord. Is het verstandig? Nee, dat niet. Het wordt over het algemeen aangeraden om 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol te drinken. Na het zetten van je tattoo is het raadzaam om een aantal dagen geen alcohol te drinken.

Waarom uitkijken met alcohol en je tattoos?

Hier zijn een aantal redenen voor. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • Alcohol drinken voor het tatoeëren verdunt je bloed, waardoor er tijdens de sessie meer bloed vrijkomt. Voor de artiest is het nu moeilijker werken, omdat hij minder goed kan zien wat hij doet. Ook is het voor jou geen pretje als het bloed steeds weggeveegd wordt.

  • Als je bloed dunner is, gaat er ook meer van naar je nieuwe tattoo. Wanneer dit extra bloed zich met de inkt mengt, wordt de inkt dunner en loop je het risico op een minder mooie tattoo. Je tattoo kan vager zijn dan je wilt en als je pech hebt, blijft je tattoo minder lang mooi.

  • Als je echt heel veel alcohol (of een ander middel, drugs bijvoorbeeld) hebt gebruikt doe je soms dingen waar je achteraf spijt van hebt. Een heel aparte tattoo zetten bijvoorbeeld. Dit is niet alleen balen voor jezelf, maar ook voor de tattoo artiest, want de kans is groot dat je bij hem gaat klagen over je nieuwe aanwinst. Niet goed voor de reputatie van de artiest dus.

  • Een tatoeage geneest sneller in een alcoholvrij lichaam. 

Alcohol drinken nadat mijn tattoo is gezet. Mag dat?

Vier het gerust dat je een nieuwe tattoo hebt! Een paar glazen alcohol is hierbij geen probleem, maar ga niet uren achter elkaar feesten. Je lichaam heeft rust nodig om aan je nieuwe tattoo te wennen en dat kan het best in een ‘puur’ lijf. Alcohol vergiftigt je lichaam min of meer en dat is niet goed voor de  genezing van je tattoo. 

Kortom:
  • Drink minstens 24 uur voor het zetten van je tattoo geen alcohol.
  • Laat na het zetten van je tattoo de alcohol ook een aantal dagen staan. 

Overige vragen

Bij ons kun je geheel contactloos betalen (Pin, Creditcard, Apple Pay of via Tikkie), maar u mag natuurlijk ook contant betalen (wel gepast, wij hebben géén geld terug).

Dit is afhankelijk van de tijd die er in de tattoo gaat zitten. Houd er rekening mee dat grotere tatoeages, waar meerdere uren werk in gaan zitten, langere wachttijden kunnen hebben. Kleinere tatoeages zijn makkelijker in te plannen. 

OVER DE GENEZING

De 1e week gaat je tattoo genezen en krijg je (misschien) korstvorming. Dit gaat jeuken, niet krabben want dan kan je de inkt eruit trekken, insmeren helpt bij de jeuk. 

De 2e week zijn de meeste korstjes er af en is je tattoo voorzien van een nieuwe dunne huidlaag.

Na 4 tot 6 weken is de tattoo volledig genezen en indien nodig kan de tattoo worden bijgewerkt. Maak een afspraak of mail een duidelijke foto door zodat wij kunnen bepalen of het nodig is.
Neem na de 4 tot 6 weken contact op met de studio hiervoor.

Bijwerken is gratis binnen 3 maanden na het zetten van de tattoo. 

Je mag dezelfde avond al douchen met je nieuwe tattoo, maar je moet wel op een aantal dingen letten voordat je de douche in stapt.

  • Je kan pas gaan douchen, als je de huishoudfolie eraf mag halen. Meestal mag de folie er na 2 tot 5 uur af.
  • Was je handen voordat je je tattoo aanraakt. Je kan je handen ook gewoon onder de douche wassen. Dat is het probleem niet. Als je het maar doet vóórdat je je tattoo aanraakt. Zeker in de eerste weken na het zetten. Dan is je tattoo heel erg kwetsbaar voor alle bacteriën. 

  • Check de temperatuur van het water. Te warm water voelt ѐcht niet fijn op je tattoo. Dat niet alleen. Té warm water en ook de stoom, die dan vrijkomt, zetten je poriën weer wijd open. Zo loop je het risico dat de inkt eruit vloeit en je tattoo minder mooi wordt. Lauwwarm werkt het beste.

  • Check de douchestraal. Je wilt absoluut niet verrast worden door een jetstraal op je nieuwe tattoo. Dat is pijnlijk en niet goed voor de inkt. Zorg voor een zachte straal en voorkom dat je die straal te rechtstreeks op je tattoo zet.
  • Zorg voor de juiste zeep. Het schoonmaken van je tattoo doe je niet alleen met water, maar ook met een milde zachte alcoholvrije zeep. Met zeep bedoelen bij voorkeur een zeepvrije zeep of wasgel met een huidvriendelijke pH-waarde. 
  • Weet waar je je tattoo mee gaat drogen. Na het douchen kan niet je zomaar je handdoek van het droogrek afpakken en je tattoo droogwrijven. Alsjeblieft niet! Het is belangrijk dat je je tattoo voorzichtig droogdept met een schone pluisvrije doek. 
Hoe lang mag je douchen?

De belangrijkste regel is dat je dat vooral niet TE LANG doet. Vooral de eerste dagen niet. Maak je tattoo goed schoon. Spoel de zeep zorgvuldig af en ga er weer uit. De eerste weken is vijf minuten echt lang genoeg. Te veel warmte is niet goed voor je verse tattoo, maar te veel water is ook niet goed.

Dat maakt de tattoo week en daarmee zet je ook je poriën open en kan je inkt er makkelijk uit komen.

 

Na hoe lang je met je nieuwe tattoo in de zon of onder de zonnebank mag, verschilt per persoon. Je kan pas met je nieuwe tattoo in de zon zodra de bovenste huidlaag helemaal geheeld is. Dat is als álle velletjes en korsten zijn verdwenen en je tattoo helemaal glad aanvoelt. Wanneer dat precies is, verschilt per persoon. Dat is bij de een al na twee weken, bij de ander pas na vier weken.

Je net gezette tattoo is extreem gevoelig voor zonlicht!

Je kan pas in de zon met je nieuwe tattoo als je tattoo genezen is. Blijf tot die tijd zoveel mogelijk met je nieuwe tattoo uit de zon. Als je net je tattoo hebt laten zetten, is je tattoo een open wond die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen. Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar je vertraagt ook nog eens het genezingsproces van je tattoo.

Wees ook voorzichtig in de zon met je genezen tattoo 

Je kan pas met je tattoo in de zon als je tattoo genezen is. Ook dan moet je nog heel voorzichtig zijn, want je huid is dan nog erg teer. Het duurt een aantal maanden voordat je je tattoo echt langdurig aan de sterke zon of de zonnebank kan blootstellen. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand, bij voorkeur factor 50 of hoger. De kleuren blijven zo het langst mooi.

TIP: Een net gezette tattoo, kan je de eerste dagen ook beschermen met Balm Sun Block.

Een net gezette tattoo is in feite een open wond. Als je te snel gaat zwemmen, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken of dat de inkt eruit loopt. Met als resultaat een minder mooie tattoo, die moet worden bijgewerkt.

Te snel gaan zwemmen brengt ècht risico’s met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je tattoo geïrriteerd raakt door het chloor of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Hoe lang moet je wachten met zwemmen met je nieuwe tattoo?

Dat verschilt per persoon. Je kan pas gaan zwemmen als je tattoo helemaal genezen is. Bij de een is dat al na twee weken, bij de ander pas na drie of vier weken.

Hoe weet je of je klaar bent om te gaan zwemmen met je nieuwe tattoo?

Door met je vinger over je huid heen te gaan en te voelen of je tattoo helemaal glad aanvoelt. Dat is, als alle velletjes en korsten verdwenen zijn.

Natuurlijk mag je sporten, maar je moet je tattoo wel even de kans geven om te settelen in je huid. Een tattoo laten zetten is namelijk niet zomaar iets. Je bent jezelf niet alleen aan het verwonden, maar injecteert er ook nog eens iets in, wat niet lichaamseigen is: tattoo inkt. Je lichaam heeft tijd nodig om de inkt in te kapselen en je tattoo te laten genezen.

Na hoelang je mag je dan gaan sporten met je nieuwe tattoo?

Dat hangt af van een aantal factoren:

  • Wat voor soort tattoo is gezet?
  • Op welke plek zit je tattoo?
  • Wat voor soort sport doe je?

Een klein getatoeëerd hartje op je pols, vraagt om een andere benadering dan bijvoorbeeld een hele arm sleeve. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo zoveel mogelijk met rust laat en vooral beschermt tegen vuiligheid. 

Wat zijn de risico’s van sporten met je nieuwe tattoo?
  • Inktverlies door bovenmatig zweten
  • Irritatie van je kleding
  • Infectiegevaar

Te snel gaan sporten met je tattoo brengt ècht risico’s met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je kleding je tattoo irriteert of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Wat moet je wel/niet doen als je gaat slapen met een nieuwe tattoo:
  • Zorg dat je bed schoon is met een nieuwe tattoo. Een net gezette tattoo is ongelofelijk vatbaar voor infecties. Met schone lakens verklein je de kans dat je tattoo gaat ontsteken. 

  • Je laken lostrekken als het aan je tattoo vastgeplakt zit. De eerste nachten kan er nog veel wondvocht uit je tattoo komen. Hierdoor kan het gebeuren dat je laken of je T-shirt aan je tattoo blijft plakken. Week het rustig los met water en verzorg daarna je tattoo.
  • Niet liggen op je net gezette tattoo. Probeer te voorkomen dat je op je tattoo gaat slapen. Dat is sowieso pijnlijk en komt het genezingsproces niet ten goede.
  • Geen huisdieren in je schone bed met een nieuwe tattoo. Huisdieren dragen veel vuiligheid bij zich, waardoor je tattoo kan gaan ontsteken. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. 
  • Vergeet je tattoo nazorg niet voordat je gaat slapen. De eerste week is het heel erg belangrijk dat je je nieuwe tattoo goed schoonmaakt een vooral niet laat uitdrogen. Was je tattoo ’s ochtends en ’s avonds voordat je gaat slapen.

De eerste dagen kan er nog wondvocht uit je tattoo komen. Probeer dit zoveel mogelijk van je tattoo af te wassen om korstvorming te voorkomen.

Nadat je je tattoo hebt schoongemaakt, verzorg je je tattoo met een tattoo nazorg crème of zalf. Laat je tattoo vooral niet uitdrogen!

TATTOOS MET NADELEN

Houd met een vinger tattoo rekening dat het in ieder geval twee keer gezet moet worden. Een vinger tattoo geneest anders dan elke andere plek en anders bij ieder persoon. Ook de designs die geschikt zijn voor vingers zijn gelimiteerd tot simpele lijn tattoos.

  • Wij zetten geen tattoos aan de zijkanten van de vingers
  • Wij hanteren de minimumleeftijd van 18 jaar voor het zetten van vingertattoos
Hierom kunnen vinger tattoos een probleem zijn
  • Vinger tattoos moeten vaker worden bijgewerkt dan tattoos op andere delen van het lichaam. Vooral die aan de binnen- en buitenkant van de vingers moeten regelmatig worden bijgewerkt. 

  • De huid wordt vaker blootgesteld UV straling en andere invloeden van buitenaf. De huid op de handen veroudert hierdoor sneller.  De kleur en de vorm van je vinger tattoo verandert dan. 

  • In de handen en vingers zitten veel zenuwuiteinden, waardoor tatoeëren op deze plekken pijnlijker is dan ergens anders op je lichaam. Stil blijven zitten is soms echt een uitdaging!

  • Wondjes en verharding van de huid maken van een kleine vinger tattoo iets onherkenbaars. Soms verandert de huid door de jaren heen ook gewoon.

  • Je handen gebruik je vaak en komen in aanraking met allerlei dingen en vloeistoffen. De genezing van je vinger tattoo wordt zo een stuk lastiger.

  • De huid op de knokkels en de vingertoppen verandert sneller dan de huid op de vingerkootjes. Kies daarom voor een tattoo ontwerp dat zo min mogelijk over de gewrichten van je vinger loopt. 

Het is nu echt wel een trend om de voetjes een beetje op te leuken met een tattoo. Een groot voordeel van een voet tattoo is dat niemand het hoeft te weten dat je er een hebt. Voeten zijn wat dat betreft geweldige lichaamsdelen, want ze zijn makkelijk te verbergen. Maar een voet tattoo heeft wel twee grote nadelen.

  • Een tattoo op je voet laten zetten is nogal pijnlijk.

  • Voet tattoos vervagen relatief snel. De lijnen worden wat sneller vaag.

Qua verzorging verschilt een voet tattoo niet veel van een tattoo ergens anders op je lichaam. De dag na de sessie kan je voet flink opzwellen. Als je dan weer een dag verder bent, heb je het ergste wel gehad. Hou je gewoon aan de verzorgingstips die je van je tattoo artiest krijgt. 

Draag de eerste week geen strak zittende schoenen of sneakers, want door de wrijving tijdens het lopen beschadig je de huid. Je tattoo wordt er niet mooier op, de genezing duurt langer en bovendien doet het pijn. 

 

Laat een compleet witte tattoo niet in een opwelling zetten, maar denk er goed over na.

Witte inkt wordt nooit helemaal wit

Als je alleen wit zou gebruiken, dan schijnt het natuurlijke pigment van de huid er makkelijk doorheen en dat is niet mooi. Een net gezette witte tattoo kan helder wit lijken, maar tijdens het herstelproces van de huid gaat de helderheid er grotendeels vanaf. Het motief  wordt dan min of meer transparant. 

Wat doen we niet?

Tijdens een hittegolf zweet je veel meer wat kan leiden tot vettigheid, dode huidcellen en ophoping van bacteriën. Als je een nieuwe tatoeage niet schoon houdt en laat ademen, is hij vatbaarder voor infectie. Ook kan door overmatig zweten de inkt van je nieuwe tatoeage desintegreren voordat de huid de tijd heeft gehad om het vast te houden, wat het uiterlijk van de uiteindelijke tatoeage kan beïnvloeden.

Wat zijn de risico’s van het plaatsen van een nieuwe tattoo tijdens een hittegolf?
  • Inktverlies door bovenmatig zweten
  • Irritatie van je kleding
  • Infectiegevaar

Ook wanneer de huid verbrand is door de zon is het niet aan te raden een nieuwe tatoeage te nemen. Het plaatsen van een nieuwe tatoeage, wanneer de huid verbrand is door de zon, kan het tattoo design vlekkerig maken, de huid is door de warmte voller van structuur, en kan zelfs leiden tot een hoger risico op infectie door afbladderende huidschilvers. Daarnaast is het enorm pijnlijk om over verbrande huid te tatoeëren, en bloed je meer dan normaal wat ook het plaatsen en herstel van je nieuwe tattoo beïnvloed.

  • Wij zetten géén racistische leuzen en/of tekens.
  • Wij zetten géén tatoeages in het gezicht en/of op het geslachtsdeel.
  • Crematie-as in tatoeages.

Wij zetten géén tatoeages bij personen onder de 16 jaar.