sidearea-image
Lady Boss Ink is een Private tattoo studio.
Wij werken uitsluitend op afspraak.
Voorplecht 20, 1186 WR Amstelveen
+31 653 82 05 55
info@ladybossink.comLady Boss Ink is een Private tattoo studio.
Wij werken uitsluitend op afspraak.

Voorplecht 20, 1186 WR Amstelveen
+31 653 82 05 55
info@ladybossink.com

Volg ons

REACH verordening

REACH verordening

Het Europese Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) heeft na onderzoek nieuwe standaarden vastgesteld voor de mate waarin bepaalde stoffen in de huid getatoeëerd mogen worden. De REACH-verordening, die volgend jaar 4 januari 2022 volledig van kracht wordt, heeft enorme consequenties voor tatoeage inkt!

Deze nieuwe wet, die tot doel heeft tatoeage inkt in de Europese Unie te reguleren en te normeren, beperkt onder meer het gebruik van bepaalde pigmenten en conserveringsmiddelen, die voorheen bij de productie van tatoeage inkt mochten worden gebruikt.

In de toekomst zullen sommige van deze stoffen mogelijk nog slechts in zeer kleine hoeveelheden in tatoeage inkt toegestaan zijn waardoor een effectieve werking van deze stoffen onmogelijk wordt. Goede voorbeelden hiervan zijn de pigmenten Blue 15:3 en Green 7, waarvoor overigens een overgangsperiode geldt tot januari 2023. Met het verbieden van deze pigmenten zullen naar alle waarschijnlijk 65% van alle tatoeage inktkleuren verdwijnen! Wij roepen jullie dan ook op om de petitie “Save the Pigments te ondersteunen én te ondertekenen. Doe mee in het belang van jezelf en onze industrie.

Helaas betekent deze verordening voor ons dat een groot deel van het inktassortiment na 4 januari 2022 niet meer gebruikt mag worden.

LADY BOSS INK GEBRUIKT ALLEEN GOEDGEKEURDE INKTEN, DIE MET STRENG TOEZIEND OOG VAN ONZE LEVERANCIERS WEL MOGEN WORDEN VERKOCHT!

Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Spanish ES