sidearea-image
Lady Boss Ink is een Private tattoo studio.
Wij werken uitsluitend op afspraak.
Voorplecht 20, 1186 WR Amstelveen
+31 653 82 05 55
info@ladybossink.comLady Boss Ink is een Private tattoo studio.
Wij werken uitsluitend op afspraak.

Voorplecht 20, 1186 WR Amstelveen
+31 653 82 05 55
info@ladybossink.com

Volg ons

DINGEN DIE JE NIET MOET ZEGGEN TEGEN JE ARTIEST

Mijn hond slaapt samen met mij in bed.

Wanneer je huisdieren dichtbij je nieuwe tattoo laat, heb je een grote kans om een infectie op te lopen. Huisdieren dragen veel vuiligheid bij zich, waardoor je tattoo kan gaan ontsteken. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Hoeveel kost een sleeve?

Een tattoo-artiest vragen hoeveel een sleeve kost, is te vergelijken met de vraag: ‘hoe lang is een weg?, of hoe groot is een huis?’. Een huis, een auto, sieraden en kleding… ze kunnen goedkoop of duur zijn. De prijs van een tattoo wordt gebaseerd op de grootte, de eventuele moeilijkheidsgraad en of iets geheel in kleur of black & grey word gezet.

Kun je iets voor me ontwerpen, en als ik het mooi vind boek ik een afspraak.

Deze vraag komt heel vaak voor. Normaliter bespreken we eerst onder andere de plaatsing en welke stijl het moet worden. Daarna prikken we een datum. Wij geven een prijsindicatie, waarna er een aanbetaling wordt gedaan van € 50,=. (Bij grotere projecten kan het zijn dat een gedeelte van de tattoo vooraf betaald moet worden i.v.m. het voorafgaande onderzoek en tekenwerk).

Kortom: in het voorafgaande onderzoek en het ontwerpen van een design gaat veel tijd en energie in zitten. Dit doen wij niet gratis.

Lees hier onze werkwijze.

Ik ben 14 en mijn ouders vinden het goed.

Voor het laten zetten van een tatoeage is er een officiële regelgeving met betrekking tot de leeftijd. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet getatoeëerd worden. Tussen de 16 en 18 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of voogd én moeten deze aanwezig zijn tijdens het zetten van de tattoo. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd mee is kunnen wij ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Kun je opschieten, ik heb een andere afspraak.

Wil je echt dat je tattoo-artiest jouw tattoo haastig afrond? Wanneer een tattoo-artiest zich gehaast voelt, gaat dit ten koste van de kwaliteit. Dit zal effect hebben op de rest van je leven. Een tatoeage is handwerk en handwerk luistert enorm nauw. Gehaast afronden is de grootste ergernis van een tatoeëerder.

Ik heb een paar biertjes gedronken om wat moed te krijgen.

Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Wanneer je meer gaat bloeden wordt de inkt niet goed opgenomen in je huid. Tijdens het genezingsproces kun je zelfs tot 50% van de inkt verliezen. Hierdoor krijg je dus een lelijke tatoeage. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je tattoo.

Personen die op de tattoo dag c.q. afspraak tekenen vertonen die erop duiden dat hun oordeelsvermogen is verstoord, bijvoorbeeld vanwege alcohol-, drugs- of medicijngebruik, worden geweigerd en naar huis gestuurd.

Ik wil de tekst super klein hebben.

Tatoeëren op huid is compleet anders dan wanneer je een tekst schrijft op een stuk papier. De getatoeëerde huid (lijnwerk) kan in verloop van tijd gaan uitzetten. Hierdoor worden kleine letters minder goed leesbaar.

Ik hoef geen after-care product. Ik heb thuis nog wel wat liggen.

Je bent vrij om bij ons of elders een after-care product te kopen, maar smeer de wond in met een zalf die wij aanraden. Volg de nazorginstructies van ons goed op. Wij kunnen nog zo goed ons werk doen, maar wanneer jij je nieuwe tattoo niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken en uiteindelijk minder mooi worden. Bij twijfel kun je altijd een andere artiest benaderen. Maar volg wel het advies op van een tattoo-artiest, en niet van een Facebook groep of vriend.

Oh shit, dat is duur!

Materiele dingen kosten ook geld. Van goedkoop tot duur. Maar deze voorwerpen moet je vaak na enige tijd vernieuwen. En hoe vaak moet je die vernieuwen? Denk daarbij aan kleding, make-up, een fiets of een auto. Wat dacht je van een vakantie. Als die voorbij is heb je enkel maar leuke herinneringen over. Een tatoeage betaal je slecht eenmaal en heb je voor de rest van je leven. Dat is een groot verschil.

Kan ik je volgende week betalen?

Nee. Vraag je hetzelfde aan je kapper of bij de supermarkt? We zijn een bedrijf, zoals ieder ander bedrijf. We zijn professionals en rekenen geld af voor de diensten die we leveren.

Kan ik vandaag een sleeve boeken?

Een sleeve is een lang proces. We maken eerst een afspraak met je om je wensen te bespreken. We plannen een afspraak in. Vervolgens maken we het design, geheel naar wens. Voorbereidingen alleen al nemen een groot deel van het proces in beslag. Tattoos voor last-minute afspraken zijn vaak kleine tattoos, die we gemakkelijk in onze planning kunnen stoppen.

Ik krab altijd aan mijn tattoos.

Als je aan je nieuwe tattoo krabt is de kans groot om een infectie op te lopen. Daarnaast kun je littekenweefsel creëren waardoor je tattoo niet mooier wordt.

Kan ik je inhuren voor een feestje?

Nee. Ik ben geen clown, maar een professioneel tatoeëerder. We mogen alleen ons werk beoefenen in een behandelkamer die is goedgekeurd volgens de richtlijnen van de GGD, en waarvoor wij een vergunning hebben. Wel mogen we geboekt worden op conventies, waarvoor de organisator verantwoordelijk is voor de betreffende vergunning en naleving van de nationale regelgeving.

Mag ik een aantal vrienden meenemen om te kijken?

Er mag maximaal 1 persoon extra mee op je afspraak, moet zo stil mogelijk zijn om afleidingen te voorkomen waardoor de tatoeëerder kan uitschieten. Wij willen graag in alle rust met onze klanten kunnen werken en communiceren indien noodzakelijk. In veel gevallen worden de behandelde klanten alleen maar afgeleid en dit resulteert in het bewegen van de klant.

Mogen mijn kinderen mee naar de afspraak?

Kinderen hebben niets te doen in een tattoo shop en zullen zich snel gaan vervelen. Stilzitten en kijken naar het proces zal er niet in zitten. Zoals ik al eerder zei: een tattoo-artiest wilt niet afgeleid worden en zich volledig focussen op jouw tatoeage. Een tatoeage zit voor de rest van je leven op je huid.

Ik heb mijn hond meegenomen. Waar mag hij zitten?

Er mogen geen huisdieren mee in de behandelruimte (ook niet heel even) dit i.v.m. hygiëne voorschriften. Met uitzondering van geleidehonden en gezelschapshonden voor mensen met bijzondere behoeften.

Wat denk jij dat ik moet nemen?

Als je van plan bent een tattoo te nemen, dan moet je wel weten wat je wilt. Wij zijn geen helderzienden en kunnen niet je wensen of interesses inzien door naar je te kijken. Beslis op z’n minst een tattoo stijl die je aanspreekt, en sta open voor suggesties. Wij willen graag iets nieuws en unieks voor je ontwerpen, maar het is voor ons handig om een klein beetje inzicht te hebben in jouw en je wensen. Een tatoeage heb je voor de rest van je leven.

Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Spanish ES